Uspehi ekipe članice A na gasilskih tekmovanjih v letu 2022

Po petih letih predaha se je letos ponovno osnovala tekmovalna ekipa članic A. Sestavlja jo devet deklet in žena, starih med 27 in 55 let. Ekipo sestavljamo desetarka Anja Škrjanec, strojnica Andreja Leben / Barbara Pestotnik, sel Marjana Brajer, napadalka 1 Tina Hlebš, napadalka 2 Martina Zrimšek, vodarka 1 Tina Pestotnik, vodarka 2 Ania Kiara Felandres, cevarka 1 Špela Škulj in cevarka 2 Maja Goršič. 

Pod mentorstvom Milene Vnučec smo v aprilu 2022 pričele z vajami za tekmovanje – Memorial Matevža Haceta. Na njem tekmujejo moške in ženske članske ekipe. Letos smo se pomerile v mokri vaji z motorno brizgalno, vaji razvrščanja in teoretičnem delu.  

Pri vaji z motorno brizgalno mora ekipa čim hitreje položiti cevi in s črpanjem vode iz bazena s pomočjo motorne brizgalne podreti tarčo. Ocenjuje se pravilno izvedeno delo in hitrost opravljene naloge. Sledi vaja razvrščanja, kjer sodniki preverjajo desetarjevo poveljevanje pri korakanju in sledenje ostalih članov njegovim navodilom. Pri teoretičnem preverjanju se preverja temeljno znanje gasilstva. 

Letos je bilo tekmovanje izbirno, kar pomeni, da so se ekipe borile za uvrstitev na regijsko in nato naprej na državno tekmovanje. 

Občinsko tekmovanje je potekalo v nedeljo 29. maja 2022, kjer se je ženska ekipa članic A PGD Bizovik uvrstila na tretje mesto, kar je pomenilo napredovanje na regijsko stopnjo tekmovanja. 

Čez poletje smo si vzele malce premora za zaslužen dopust. V septembru smo se ponovno zbrale in pričele z intenzivnimi vajami, ki smo jih izvajale pred domačim in gasilskim domom PGD Zgornji Kašelj, ki se je izkazal kot prepotreben zaveznik pri doseganju dobrih rezultatov. 

Sledilo je regijsko tekmovanje, ki je potekalo v Šentjakobu 9. oktobra 2022. Naša ekipa je ponovno osvojila tretje mesto, tokrat sicer z izredno majhno razliko za drugo uvrščenimi. Uvrstitev nam je prinesla sodelovanje na državnem tekmovanju, ki bo potekalo v septembru 2023 v Gornji Radgoni.  

Čez zimo bomo dekleta ohranjala formo z rednimi tedenskimi vajami, spomladi pa se bomo pričele intenzivneje pripravljati na državni nivo tekmovanja, kjer upamo na čim boljšo uvrstitev in zastopanje domačega gasilskega društva in Gasilske zveze Ljubljana. Konec maja pa nas čaka tudi že novo občinsko tekmovanje 

Ob doseženih rezultatih se ekipa članic A zahvaljuje mentorici Mileni Vnučec, PGD Štepanjsko naselje za izposojo sesalnih cevi, Papirnici Vevče za izposojo motorne brizgalne ter trenerjem Dragu, Lojzu, Janiju in Romanu iz PGD Zgornji Kašelj.  

Posebna zahvala gre PGD Zgornji Kašelj, saj no nam njihovi člani in članice pomagali med pripravami z nasveti in nudenjem prostora za vaje, saj v Bizoviku ni dovolj prostora za varno izvajanje vaje z motorno brizgalno.  

Anja  Škrjanec

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja