Taktično tekmovanje v Lipovljanih 26.8.2023

Zadnji vikend v avgustu se je 12 članov in članic našega društva udeležilo taktičnega tekmovanja v Lipovljanih na Hrvaškem, kjer so nas domači gasilci prisrčno sprejeli in poskrbeli, da smo se vse dni odlično počutili. Prostovoljno gasilsko društvo Lipovljani (DVD Lipovljani) so namreč z nami pobrateni že vrsto let. Vsako leto se medsebojno obiščemo za določene dogodke, med katere spada tudi prej omenjeno tekmovanje. Letos smo tekmovalci prihajali iz Hrvaške, Slovenije in Nemčije.

Na točkah opravljamo naloge, ki zajemajo vse – od nudenja prve nujne medicinske pomoči, tehničnega reševanja in gašenja, do poznavanja aktualne gasilske opreme. Prizorišče dogajanja se odvija na več tekmovalnih točkah v Lipovljanih in v Novski. Na nekaterih točkah sta bili naši dve ekipi tako dobri, da so nas sodniki pohvalili, da so se tudi oni od nas naučili marsičesa koristnega.

Letos je tekmovalo preko 30 moških in ženskih ekip. Med moškimi so naši člani dosegli odlično 8. mesto, članice pa smo se domov vrnile z osvojenim 1. mestom. V času tekmovanja je bila nepopisna vročina, temperatura zraka je presegala 35°C, tako da je bilo tekmovati zelo naporno.

Tekmovanje vsako leto poteka vzporedno z njihovim občinskim praznikom, imenovanim »Lipovljanski susreti«, kjer se v treh dneh odvije pester kulturni in gastronomski program. Gre za kulturno podporo nacionalnih manjšin. Seveda smo se dogajanja udeležili tudi mi in s tem pokazali podporo domačemu DVD Lipovljani in domačinom.

Pričakujemo, da nas bodo člani DVD Lipovljani v času občnega zbora PGD Bizovik, ki bo v začetku prihodnjega leta, počastili s svojim obiskom, prav tako pa tudi na praznovanju našega jubileja, 140. letnice ustanovitve PGD Bizovik.

Anja Škrjanec

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja