Florjanova maša 7.5.2023

Vsako leto v mesecu maju goduje sv. Florjan, zavetnik gasilcev, ki se ga pogosto upodablja, ko z vrčem vode gasi ogenj. Je priprošnjik tistih, čigar domove pogosto ogrožata požar ali strela.

Ker sv. Florjan goduje v mesecu maju, imamo v našem gasilskem domu navado, da sveto mašo pripravimo in izvedemo, v kolikor je le možnost, prvo nedeljo v mesecu. V letu 2023 smo imeli srečo. Sveta maša je potekala v nedeljo, 7. 5. 2023, na sončen in vroč pomladni dan.

Gasilci smo ob pomoči vaščanov in Župnije Štepanja vas izvedli sveto mašo na dvorišču pred gasilskim domom. Pripravili smo oder, oltar in klopi. Maša je potekala v izvedbi brata Mateja Štravsa, pri izvedbi pa je sodeloval tudi domač pevski zbor Bi.Bend. Na sveto mašo so bili povabljeni vsi člani, vaščani in prav tako sosednja društva.

Po koncu maše smo vse prisotne postregli s sladkimi in slanimi dobrotami, katere so prišle iz pod velikodušnih rok vaščanov, PGD Bizovik pa je poskrbel za pijačo. Vsi prisotni smo se med seboj družili, kramljali in se sladkali.

S skupnimi močmi nam je uspelo pripraviti zelo lepo mašo, s katero smo primerno počastili našega zavetnika. Vsem sodelujočim se zahvaljujemo za pomoč in se priporočamo za pomoč pri pripravi svete maše v letu 2024.

Martina Zrimšek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja