Zbiralna akcija za pomoč ob poplavah

Spoštovani,

Prepričani smo, da med nami ni človeka, ki ne bi vsaj delno poznal situacije v naši državi, katera je posledica obilnega deževja v preteklih dneh. Glede na to, da smo jo vaščani Bizovika in okoliških krajev odnesli praktično brez posledic, smo se v PGD Bizovik odločili, da zaženemo zbiralno akcijo.

Akcija se bo začela s torkom, 08.08. 2023. Odločili smo se, da zbrane stvari predamo organizaciji IPO Slovenija, katera z mrežo prostovoljcev tudi dostavlja potrebščine na lokacije (v skladu s predhodnimi dogovori, glede na potrebe). Na povezavi https://www.ipo-slovenia.eu/ in na svojih družabnih omrežjih tudi vsakodnevno objavljajo posodobljen seznam potrebščin.

Vse kar prinesete naj bo neodprto in v originalni embalaži.

Ljudem bi radi prenesli tudi kakšno spodbudno vest in toplo besedo. Zato naprošamo tiste, ki bi to želeli, da napišete kratka pisemca, pozitivne misli,…otroci lahko naslikajo risbice in dodajo kakšen stavek za svoje vrstnike. Naj obvelja slovenski pregovor: “Lepa beseda, lepo mesto najde.”. Naj ljudje vedo, da v teh težkih časih še zdaleč niso pozabljeni!

Karkoli od naštetega lahko predate v prostorih PGD Bizovik, vsak dan od 18:00 do 20:00, ali pa predate kateremu od naših članov in članic. Risbice in pisemca lahko oddate tudi v poštni nabiralnik pred vhodom v društvo. Zbrano bomo 1x tedensko odvažali na zbirno mesto. (Isoglass, Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana). Prvič bomo zbrano odpeljali že v petek, 11.8.2023.

Gasilci PGD Bizovik denarja v ta namen ne sprejemamo, ampak le naštete skupine pripomočkov.

Vsak od nas, ki lahko prebere ta dopis, ima trenutno mnogo več kot marsikdo v Mežiški dolini, Mozirju, Laškem, Prevaljah, Kamniku, Komendi,… Ljudje tam ne potrebujejo veliko…potrebujejo le tisto, kar imamo mi trenutno za samoumevno.

“Vsak prispevek je majhen korak k boljšemu jutri!”. Zato hvala ker pomagate in hvala ker vam je mar!

V imenu PGD Bizovik sestavila:

Suzana Anžur

Kontakt za morebitne dodatne informacije: 041 571 840 (Suzana)

Uradni dopis na voljo tukaj

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja