Izlet v Strunjan 9.9.2022

V petek, 9.9.2022, smo se člani PGD Bizovik, ki smo pomagali pri organizaciji in izvedbi letošnje poletne gasilske veselice, odpravili na zaslužen izlet v Strunjan. Izlet je trajal od petka do nedelje. Veselo druženje se je kaj hitro začelo. Ob glasbi ter dobri hrani in pijači smo uživali ob pogledu na morje, kmalu za tem so se nekateri v njem tudi osvežili. 

Izlet je bil organiziran v sodelovanju z Bojanom Jurmanom in Boštjanom Mravljetom, za kar se jima ponovno zahvaljujemo. Da nismo spali na tleh je poskrbela prva odprava članov, ki je na lokaciji druženja že v petek postavila šotor za spanje. Zložljive postelje ter spalne vreče nam je posodila Civilna zaščita.  

Za okusne večerje, zajtrke ter kosila, pa tudi vmesne posladke s palačinkami, so v večini poskrbeli Ciril Bricelj, Andrej Škrjanec, Tomaž in Boštjan Mravlje. 

V soboto ter nedeljo smo se iz Strunjana z ladjico zapeljali ob slovenski obali. V panoramski vožnji smo videli obalna mesta Strunjan, Piran, Fiesa, Pacug ter Portorož. V podpalubju ladje, ki je opremljeno z velikimi okni za opazovanje morskega sveta, smo si lahko ogledali geološko sestavo morskega dna, rastline ter živali, ki živijo v priobalnem morju, podmorske previse in nasade školjk. Vožnja je trajala 90 minut, v nedeljo pa so imeli še postanek z možnostjo kopanja. 

Zahvaljujemo se vsem, ki so pomagali pri organizaciji poletne veselice ter izvedbi izleta PGD Bizovik v Strunjan. 

Gregor Intihar 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja